Registrací získáte možnost přispívat, diskutovat, měnit vzhled... |
|
|
Nebezpečí biopotravin
|
Elsa Murano, náměstkyně amerického ministra zemědělství pro bezpečnost potravin, vybízela zákazníky k obezřetnosti při nákupu organicky pěstovaných potravin: "Nesmíme zapomenout, že bakterie a parazité jsou rovněž plně přírodní. Jídlo obsahující žádné nebo málo konzervačních látek může představovat hrozbu pro ty spotřebitele, kteří nevědí, co plně přírodní znamená a jak takové potraviny připravovat a skladovat."
Konzervační látky nepřidáváme do potravin bezdůvodně. Vzhledem k hojnému užívání chladniček a chladíren, kvůli vyšší čistotě při zpracovávání potravin a samozřejmě i díky konzervačním látkám lidé téměř přestali brát v krátkodobém horizontu možnost zkažení potravin v úvahu, takže s nimi neumějí nakládat odpovídajícím způsobem. Právě to by se mohlo při konzumaci biopotravin vymstít. 18.12.2002 Zdroj:Akademon
- -
|
|
|
|