Vítejte na ZDRAV.cz
  Hledat

Rozšířené hledání

  Menu
· Všechna témata
· Archiv
· Statistiky
  Přihlášení
Uživatelské jméno

Heslo

Registrací získáte možnost přispívat, diskutovat, měnit vzhled...
  Uživatelské menu

  Bezcigaret.cz
Do nového dne
uh, uh, uh
s cigaretou
  Redakce
· Reklama
· Redakce
· Prohlášení
  Archiv html
· Adresář firem
· Zákony a vyhlášky
· Marketing pro zdraví
  Zdrav.cz

Přidat zdrav.cz
do Oblíbených položek

Ikona na Vaše stránky
www.zdrav.cz

Zdrav.cz
jako Výchozí stránka

Neděle, 26.Leden 2003 Články 

Luxusní, ale v poslední době i obyčejné restaurace v Německu, ve Francii a dalších západoevropských zemích objevují již dlouho nepoužívané druhy zeleniny, jako například širokolistý česnek medvědí (Allium ursinum), kerblík (Anthriscus cerefolium), tuřín (Brassica napus, var. napobrassica), nebo jedlé kaštany (Castanea sativa).


Vegetariáni tuto tendenci podporují tvrzením, že divoce rostoucí zelenina ( například kopřiva dvoudomá (Urtica dioica) obsahuje 40krát tolik železa, co ve skleníku pěstovaný salát locika (Lactuca sativa), 30krát tolik vitaminu C a 20krát tolik provitaminu A.

17.1.2003
Autor:prof.Arnošt Kotyk, Masarykova univerzita v Brně a univerzita v Chiang Mai v Thajsku
Zdroj: Akademon



- Vytisknout stránku -

  Související odkazy
 Více z Tématu - Články