Vítejte na ZDRAV.cz
  Hledat

Rozšířené hledání

  Menu
· Všechna témata
· Archiv
· Statistiky
  Přihlášení
Uživatelské jméno

Heslo

Registrací získáte možnost přispívat, diskutovat, měnit vzhled...
  Uživatelské menu

  Bezcigaret.cz
Do nového dne
uh, uh, uh
s cigaretou
  Redakce
· Reklama
· Redakce
· Prohlášení
  Archiv html
· Adresář firem
· Zákony a vyhlášky
· Marketing pro zdraví
  Zdrav.cz

Přidat zdrav.cz
do Oblíbených položek

Ikona na Vaše stránky
www.zdrav.cz

Zdrav.cz
jako Výchozí stránka

Pondělí, 24.Únor 2003 Zákony a předpisy 

kterou se stanoví chemické požadavky na zdravotní nezávadnost jednotlivých druhů potravin a potravinových surovin, použití látek přídatných, pomocných a potravinových doplňků, příloha č.4.

Tab. č. 1 Potravní doplňky povolené k obohacování potravin a jejich referenční dávky
Potravní doplněk: Jód. Referenční dávka: 150 mikrogramů (μg)
Povolené formy jódu: Jodid draselný, jodid sodný, jodičnan sodný.
Hraniční denní dávky vitaminů a některých prvků v přípravcích nepodléhajících registraci. Jód: 200 mg.

Část 3 vyhlášky. Druhy potravin, povolená množství, tab. č. 2, procentický podíl referenční dávky ve 100 g resp.100 ml potraviny:
JÓD:
Mléko, chléb, běžné a jemné pečivo, nealko nápoje, koncentrát k přípravě nealko nápojů, pivo, ovocný a bylinný čaj, instantní čaje, dehydratované výrobky:
20 % referenční dávky.
Masné a rybí výrobky, výrobky z brambor, těstoviny, směsi z obilovin (müsli), mléčné výrobky:
30 % referenční dávky.
Zpracované ovoce a zelenina, trvanlivé pečivo, cukrářské výrobky:
50 % referenční dávky.
Cukrovinky: 100 % referenční dávky.
Žvýkačky, kořenící přípravky: 200 % referenční dávky.

Zdroj: Mezirezortní komise pro řešení jódového deficitu
Aktualizace: 28.1.2003.



- Vytisknout stránku -

  Související odkazy
 Více z Tématu - Zákony a předpisy