Vítejte na ZDRAV.cz
  Hledat

Rozšířené hledání

  Menu
· Všechna témata
· Archiv
· Statistiky
  Přihlášení
Uživatelské jméno

Heslo

Registrací získáte možnost přispívat, diskutovat, měnit vzhled...
  Uživatelské menu

  Bezcigaret.cz
Do nového dne
uh, uh, uh
s cigaretou
  Redakce
· Reklama
· Redakce
· Prohlášení
  Archiv html
· Adresář firem
· Zákony a vyhlášky
· Marketing pro zdraví
  Zdrav.cz

Přidat zdrav.cz
do Oblíbených položek

Ikona na Vaše stránky
www.zdrav.cz

Zdrav.cz
jako Výchozí stránka

Úterý, 01.Říjen 2002 Přehled tisku 

na téma veřejné zdravotnictví a práce hygienické služby (Hospodářské noviny, Lidové noviny, Mladá fronta DNES, Právo, Večerník Praha). Zpracováno ve spolupráci s knihovnou Státního zdravotního ústavu.

SZÚ 11969
Krávy čekají na verdikt laboratoře
jč, In: MF Dnes, s.A2
Zpráva VETRINÁRNÍ MEDICÍNA.
* Národní referenční laboratoř pro vyšetřování BSE při Státním veterinárním ústavu v Jihlavě dnes vyřkne ortel.

SZÚ 11970
Voda se již čistí
amp In: MF Dnes, s.D4
Zpráva, ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ. VODA.
* Čistota Vltavy se bude ode dneška zlepšovat. Ústřední čistírna odpadních vod po povodních znovu obnovuje mechanické čistění.

SZÚ 11971
Úpravu transplantací lékaři přivítali
Kadečková Hana, In: Právo, s.5
Zpráva ZDRAVOTNÍ PÉČE.
* Vláda minulou středu rozhodla, že ačkoliv lékaři musejí pitvu provést, nemusí to být nutně do začátku transplantace.

SZÚ 11972
Kdo málo pije, hůř se soustředí
Veselý Petr, In: Právo, s.S3
Zpráva ŽIVOTNÍ STYL.
* Bez dostatečného množství kvalitních tekutin nedokáže náš organismus optimálně fungovat.

SZÚ 11973
Polští veterináři zjistili třetí případ BSE v zemi
čtk, In: Hospodářské noviny, s.16
Noticka VETERINÁRNÍ MEDICÍNA.
* Příčinou nakažení jsou masokostní moučky, které ještě před několika lety polští rolníci využívali ke krmení hovězího.

SZÚ 11974
Leptospirózy by přibývat nemělo, mohou se ale potvrdit podezření
čtk, In: Lidové noviny, s.4
Noticka ZDRAVOTNÍ PÉČE.
* Počet lidí nakažených po záplavách leptospirózou se v jižních Čechách zastavil na čísle osm. Není ale vyloučeno, že onemocnění by se mohlo potvrdit u některých z devíti podezření.

SZÚ 11975
Vědci zjistili, jak vznikají v jídlech karcinogeny
ap, tes, In: Lidové noviny, s.14
Noticka VĚDA A VÝZKUM.
* Vědci našli klíč k záhadě související s chemickou reakcí, při které se v bramborových lupíncích, hranolkách a dalších smažených pokrmech vytváří vysoká hladina rakovinotvorných látek. Nebezpečnou látkou při této reakci je asparagin, při zahřátí se z něj vytváří akryamid, který vyvolává zhoubné bujení v lidském organismu


- Vytisknout stránku -

  Související odkazy
 Archiv (chronologický)
 MF Dnes
 Lidové noviny
 Právo
 Večerník Praha
 Více z Tématu - Přehled tisku