Registrací získáte možnost přispívat, diskutovat, měnit vzhled... |
|
|
Přehled tisku 30. října 2002
|
na téma veřejné zdravotnictví a práce hygienické služby (Hospodářské noviny, Lidové noviny, Mladá fronta DNES, Právo, Večerník Praha). Zpracováno ve spolupráci s knihovnou Státního zdravotního ústavu.
SZÚ 12145 V polévce byl stafylokok! dam,In: Večerník Praha, s.1 zpráva HYGIENICKÁ SLUŽBA. * Příčinou problémů po požití zabijačkové polévky v supermarketu Globus v Čakovicích byl stafylokok, který se dostal do jídla od jednoho z kuchařů.
SZÚ 12146 Dusičnatá hnojiva se mohou stát smrtící náloží Línková, Eugenie, In: Večerník Praha, s.7 zpráva ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ. * Zemědělci zacházejí lehkomyslně s běžným hnojivem - dusičnanem, kterého je ve skladech mnoho a ve spojení s rozbuškou se stává smrtící náloží, což lze snadno zneužít.
SZÚ 12147 Ultrazvuk vpraví inzulín bezbolestně Petrželka, Alexandr - Pergl, Václav, In: Právo, s.3 zpráva LÉKY. ZDRAVOTNÍ PÉČE. * Drobný elektronický přístroj dokáže pod kůži nemocných vpravit bezbolestně inzulín a zřejmě i další léky.
SZÚ 12148 Nový test na diagnostikování rakoviny ČTK, In: Právo, s.7 noticka RAKOVINA. * Úspěch skupiny britských vědců kolem profesora Rona Laskeyho.
SZÚ 12149 Součková brojí proti alkoholu na stáncích hrb, mam, tom, In: Hospodářské noviny, s.1 noticka ZDRAVOTNICTVÍ. * Střet mezi ministryní zdravotnictví a obchodníků kvůli přístupnosti stánkového prodeje alkoholu a cigaret mládeži po návrhu příslušného zákona. Viz též str. 3 - Ministerstvo a prodejci.
SZÚ 12150 Ministerstvo a prodejci se přou o alkohol : V Evropě regulují tvrdě prodej alkoholu severské státy, k restrikcím přistupují USA i Kanada Hrbáček, Jan - Ehl, Martin - Novák, Martin, In: Hospodářské noviny, s.3 zpráva NÁRODNÍ PROGRAM ZDRAVÍ. * Problémy spojené s návrhem zákona o zákazu prodeje alkoholu a tabákových výrobků.
SZÚ 12151 Jaké jsou české hospody? Daňková, Alena, In: Mladá fronta dnes, příl. Test dnes, s.E5+E6 zpráva ŽIVOTNÍ STYL. * Odborníci a redakce MF Dnes vyzkoušeli realitu po třinácti letech budování kapitalismu v kvalitě služeb v pohostinství na vlastní kůži.
- -
|
|
|
|