Vítejte na ZDRAV.cz
  Hledat

Rozšířené hledání

  Menu
· Všechna témata
· Archiv
· Statistiky
  Přihlášení
Uživatelské jméno

Heslo

Registrací získáte možnost přispívat, diskutovat, měnit vzhled...
  Uživatelské menu

  Bezcigaret.cz
Do nového dne
uh, uh, uh
s cigaretou
  Redakce
· Reklama
· Redakce
· Prohlášení
  Archiv html
· Adresář firem
· Zákony a vyhlášky
· Marketing pro zdraví
  Zdrav.cz

Přidat zdrav.cz
do Oblíbených položek

Ikona na Vaše stránky
www.zdrav.cz

Zdrav.cz
jako Výchozí stránka

Středa, 25.Březen 2009 Přehled tisku 

Na téma veřejné zdraví a práce hygienické služby (Hospodářské noviny, Lidové noviny, Mladá fronta Dnes, Právo). Zpracováno ve spolupráci s knihovnou Státního zdravotního ústavu.

SZÚ 22931
Úspěšný boj proti rakovině : podle vědeckého výzkumu se zvyšuje počet vyléčených v celé Evropě. Česká republika ale zaostává
čtk, gaa,In: Lidové noviny, s.12,Článek
EU. ONKOLOGIE. ZDRAVOTNICKÁ STATISTIKA.
* Počet Evropanů, kteří vyhrají boj s rakovinou, se zvyšuje. Je tomu tak nejspíš díky rozsáhlejšímu screeningu a včasnější diagnóze, napsala agentura Reuters. Ta se odvolává na novou studii, kterou zveřejnil odborný časopis European Journal of Cancer. Podle ní se Česká republika pohybuje mezi zeměmi s nejmenší úspěšností léčby. Výsledky dlouhotrvajícího výzkumu EUROCARE-4 napříč evropským kontinentem byly zveřejněny ve speciálním čísle. Data byla získána z registrů 23 zemí a i přes rozdílnost jednotlivých údajů všechny potvrdily nárůst vyléčených osob.

SZÚ 22932
Škodlivost červeného masa potvrzena
lv,In: Lidové noviny, příl. Věda, s.17,Článek
KARDIOVASKULÁRNÍ ONEMOCNĚNÍ. ONKOLOGIE. VÝŽIVA. * Lidé, kteří jedí mnoho červeného masa či masných výrobků, jsou více ohroženi rakovinou a častěji umírají kvůli nemocem srdce. Horší výsledky se u nich vyskytují prakticky u všech přirozených příčin smrti. Předpoklad o neblahém vlivu hovězího, vepřového či jehněčího masa potvrdila rozsáhlá studie amerického Národního institutu zdraví, jejíž výsledky byly včera zveřejněny. Výzkumníci od roku 1995 sledovali zdravotní stav více než půl milionu mužů a žen ve věku mezi 50 a 71 roky. Účastníci výzkumu na počátku vyplnili dotazník, v němž popsali své stravovací návyky. Osoby spadající do pětiny s nejvyšší spotřebou červeného masa umíraly znatelně častěji než lidé z dolní pětiny. pro bílé maso, tedy hlavně kuřecí a krůtí, platí pravý opak.


- Vytisknout stránku -

  Související odkazy
 Archiv (chronologický)
 MF Dnes
 Lidové noviny
 Právo
 Večerník Praha
 Více z Tématu - Přehled tisku