Registrací získáte možnost přispívat, diskutovat, měnit vzhled... |
|
|
Geny schopnosti vařit detekovány
|
Pokračující výzkum lidského genomu přináší stále nové překvapující výsledky. Jedním z nejzajímavějších je zjištění společnosti United Genomics z Kalifornie. Tato společnost detekovala dvojici genů, jejichž současný výskyt podmiňuje schopnost vařit chutná jídla ...
Vedoucí výzkumného týmu Goodwin Cook již tisku sdělil i svou představu o praktickém využití tohoto objevu: genetické testy odhalující geny vaření prostřednictvím značených bílkovinových markerů naleznou bezpochyby využití při přijímání kuchařského personálu do hotelů a restaurací, jejich využití však může být i mnohem širší. Možná není daleko doba, kdy test na geny dobrého vaření bude i běžným předmanželským trestem stejně, jako jsou testy na některé závažné, geneticky podmíněné choroby. 1.4.2002 Autor: red. (zveřejněno s laskavým svolením redakce Akademon)
- -
|
|
|
|