Registrací získáte možnost přispívat, diskutovat, měnit vzhled... |
|
|
Přehled tisku 9. březen 2009
|
Na téma veřejné zdraví a práce hygienické služby (Hospodářské noviny, Lidové noviny, Mladá fronta Dnes, Právo). Zpracováno ve spolupráci s knihovnou Státního zdravotního ústavu.
SZÚ 22873 Na štíru s hygienou : Třetina pokut za nekvalitní a špatně skladované jídlo mířila do Prahy a okolí Zvěřinová Alena,In: MF Dnes, s.D1,Článek POTRAVINÁŘSKÁ INSPEKCE. * Ředěný burčák obsahující až 41 procent vody, máslo ohryzané od myší, potraviny skladované při nevhodné teplotě, staré pečivo a také kočka producírující se po pekárně. To jsou ty nejhorší nedostatky, které by lidé viděli v některých prodejnách nebo provozovnách s potravinami v Praze a Středočeském kraji, kdyby vloni doprovázeli kontrolory potravinářské inspekce.
SZÚ 22874 Nedostatek tekutin vyvolává malátnost a bolesti hlavy Pergl Václav,In: Právo, s.7,Článek PITNÝ REŽIM. ZDRAVÍ. * Malátnost, jarní únava a bolest hlavy mají příčinu hlavně v nedostatku tekutin. Chladné a větrné počasí a pobyt ve vytápěných, ba přetopených místnostech vysušují tělo daleko více než teplé jarní počasí. Odborník na výživu Pavel Suchánek doporučuje pít denně dva až tři litry tekutin, nejlépe vody, kterou lze prostřídat s bylinnými a ovocnými čaji, slabým černým a zeleným čajem nebo kvalitními ovocnými a zeleninovými džusy. Nevhodné jsou sladké limonády, černý čaj a černá káva. Zvláště káva odvodňuje tělo a může přispět k bolesti hlavy.
- -
|
|
|
|